Ενημέρωση για την πρόληψη κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Στις 25/09/2020 και ώρα 11:00π.μ., η 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, διοργανώνουν από κοινού δράση στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης, με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης –Σεπτέμβριο- για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο έναντι της λαϊκής αγοράς Γιάννουλης. Στην ενημερωτική δράση θα συμμετάσχουν εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και από την 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) οι: Μεσίρα Χαρούλα (Επισκέπτρια Υγείας), Τερζενίδου Αθηνά (Κοινωνική Λειτουργός) και Σέτσικα Μερόπη (Νοσηλεύτρια).

Η δράση θα επικεντρωθεί στους τρόπους πρόληψης του καρκίνου του προστάτη. Ο σχεδιασμός πραγματοποίησης της δράσης προέκυψε από την ανάγκη αναγνώρισης και κατανόησης της σημαντικότητας της πρόληψης του καρκίνου του προστάτη, σε άτομα με και χωρίς γενετικό υπόβαθρο.

Σκοπός της δράσης είναι η κινητοποίηση του αντρικού πληθυσμού της Γιάννουλης, για την πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη, σε άνδρες με αυξημένο κίνδυνο και μη, ή που έχουν εμφανίσει ήδη συμπτωματολογία.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση – πληροφόρηση του εγγεγραμμένου αντρικού πληθυσμού  της  Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης, ως προς την προώθηση του προληπτικού ελέγχου, τη βελτίωση της αυτοφροντίδας των ανδρών, καθώς η εξέταση συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του Covid-19!

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn