Επισκέπτριες Υγείας στην Κέρκυρα ενημερώνουν και εκπαιδεύουν τις σχολικές καθαρίστριες

Στα πλαίσια των δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών και με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής περιόδου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο Δήμος Κέρκυρας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και μέσω του αρμόδιου Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, πραγματοποίησε τρεις συναντήσεις ενημέρωσης στις σχολικές καθαρίστριες που θα υπηρετήσουν την νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου: «κατά τις συναντήσεις, οι καθαρίστριες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες καθαρισμού και την εφαρμογή απολυμαντικών μέσων σε επιφάνειες και εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Αύγουστος 2020) για την αποφυγή και περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Η ενημέρωση έγινε από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας, Κατερίνα Λάσκαρη σε συνεργασία με τις επισκέπτριες Υγείας, του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Σπυριδούλα Τσάρκου, του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου κ. Νίκη Μουζακίτη και της Α΄ ΤΟΜΗ Κέρκυρας κ. Μαριάνα Χαλιδιά, που ενισχύουν πάντα με προθυμία τις  εκδηλώσεις ενημέρωσης του Δήμου μας.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκε στις καθαρίστριες το απαραίτητο υλικό για την ατομική τους προστασία, καθώς και  ενημερωτικό υλικό».

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn