«Κατασκήνωση στην Πόλη»: Πρόγραμμα αγωγής υγείας από την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων

Οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν από την 4η ΤΟ.Μ.Υ. Αμπελοκήπων Λάρισας για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό κεφάλαιο της καθημερινότητάς μας, την προστασία και πρόληψη από τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, τη συχνότερη αιτία νόσησης των παιδιών.

Η επιλογή του θέματος κρίθηκε ακόμη πιο αναγκαία και πολύτιμη κατά τη φετινή χρονιά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία της νόσου COVID – 19. Η διεπιστημονική ομάδα της 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας πραγματοποίησε τη δράση ενημέρωσης και πρόληψης στις κατασκηνωτικές δομές κερδίζοντας το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμά της περιλάμβανε, εκτός από εισηγητική παρουσίαση, πολλά διαδραστικά και βιωματικά παιχνίδια.

Οι μικροί κατασκηνωτές έμαθαν με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη για τον σημαντικό ρόλο των μικροβίων (πού εντοπίζονται και πώς μεταδίδονται), τη σημασία της καλής υγιεινής των χεριών και παράλληλα εκπαιδεύτηκαν στις τεχνικές κάλυψης του στόματος και της μύτης, κατά το βήχα και το φτάρνισμα, αλλά και στους κανόνες τήρησης των σωστών αποστάσεων.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν: Ειρήνη Σπανού (Παιδίατρος), Βασιλική Παπαδούλη ( Επισκέπτρια Υγείας), Ευσταθία Παπανικολάου (Επισκέπτρια Υγείας), Σταυρούλα Πλίτση (Νοσηλεύτρια), Ευλαμπία Ρούτα (Νοσηλεύτρια), Κατερίνα Δέλλιου (Κοινωνική Λειτουργός).
Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη” στα πέντε χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του προσπαθεί να δημιουργήσει ένα χαρούμενο περιβάλλον για τα παιδιά με προγράμματα και δράσεις που συμβάλλουν στη γνώση, τη δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία τους.

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn