«Μάθημα» πρόληψης απο την Β.Κολυπέρα στα σχολεία της Κάτω Αχαΐας

Ενημερωτική δράση για την πρόληψη κατά της Covid-19 στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε συνεργασία με τους επιστημονικά υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας Δυτικής Αχαΐας και του Νοτίου Τομέα Πατρών.

«Οι νέες συνθήκες είναι δύσκολες και επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση των υγειονομικών φορέων για την καλύτερη προστασία των ευαίσθητων ομάδων μεταξύ των οποίων και των μαθητών κάθε βαθμίδας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής παραμονή τους στο σχολικό περιβάλλον», ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κ. Αχαΐας κατά την έναρξη του προγράμματος. Πρόκειται για ένα σχολείο, που φιλοξενεί σημαντικό αριθμό παιδιών Ρομά. Έμπειρα στελέχη του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπως ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου κ. Γιακουμής και η επισκέπτρια υγείας του Γ.Ν. Παίδων «Καραμανδάνειο» κ. Κολυπέρα, πλαισιωμένοι από άλλα εξίσου καταρτισμένα στελέχη, ενημέρωσαν με διαδραστικά μέσα τους μικρούς μαθητές.

Ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. μίλησε με τους μαθητές, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς από τους οποίους ενημερώθηκε για τις καθημερινές τους προσπάθειες για ομαλότερη ένταξη των παιδιών στη σχολική κοινότητα.

Η ενημέρωση  περιλαμβάνει οδηγίες, μεταξύ άλλων, για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας όπως η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού, η τήρηση των αποστάσεων, η εφαρμογή κανόνων υγιεινής. Πραγματοποιείται, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από επιστημονικά καταρτισμένους υγειονομικούς υπαλλήλους  του  Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δυτ. Αχαΐας, και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές  των δημοτικών σχολείων που υπάγονται στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Tο πρόγραμμα των επισκέψεων στα σχολεία εκπονείται καθημερινά ανάλογα με τις διαθεσιμότητες του προσωπικού, με μέριμνα να μη διαταράσσεται η λειτουργία των υπηρεσιών. Στόχος είναι να έχει γίνει ενημέρωση και στις 39 εκπαιδευτικές μονάδες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn