ΠΣΕΥ για Πυρκαγιές

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 

 

Με τον πύρινο εφιάλτη να συνεχίζει να επισκιάζει τη χώρα μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το παρόν και το μέλλον και επειδή αυτή την στιγμή προέχει η υγεία και προστασία των πολιτών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας  συντάσσεται με τις ενέργειες και τις οδηγίες που εδόθησαν από το Υπουργείο Υγείας και  το Εθνικό Αστεροσκοπείο και προτρέπει της πολίτες να ακολουθήσουν πιστά της οδηγίες καθώς η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας  αυξάνεται συνεχώς με  την ύπαρξη επιβλαβών σωματιδίων στον αέρα PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα τα οποία μπορούν να βλάψουν αρκετά την υγεία των ευπαθών ομάδων αλλά και του γενικού πληθυσμού.

  • Άτομα μεαναπνευστικό πρόβλημα – καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών – θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
    • Συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους.
  • Συνιστάται σε όλους να αποφεύγουν  κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσουν  το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Ακόμα και όταν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, είναι απαραίτητο να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.
  • Χρησιμοποιείστε  μάσκες N95ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5, αν χρειάζεται να μετακινηθείτε για κάποιον σοβαρό λόγο.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας συμπαραστέκεται  σε όλους της πληγέντες, της πυροσβέστες, στους εθελοντές και όλους όσους συνδράμουν στο δύσκολο αυτό έργο της κατάσβεσης. Είναι δε  στη διάθεση της Πολιτείας, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τόνισε η κα Μαρία Σακουφάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου.

###

 

Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγεία (ΝΠΔΔ)  και ο επαγγελματίας Επισκέπτης Υγείας είναι ο καθ’ ύλην  αρμόδιος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας μ’ ένα αδιάλειπτο και συνεχόμενο έργο.

www.psey.gr

 

524/4/07.08.2021

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations  210 3645 629,  κα Ρούλα Μητά 694 4714471 και κα Καίτη Αντωνοπούλου 6932253580

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn