Τροπολογία για μετακινήσεις υγειονομικών έως και 9 μήνες

Με τροπολογία (δείτε εδώ) που κατέθεσε ο υπ. Υγείας κ Κικίλιας στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, δίνεται η δυνατότητα για μετακινήσεις προσωπικού μέχρι και για 9 μήνες στο όνομα της αντιμετώπισης πανδημίας.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Υγείας να μπορεί να μετακινείται για 3 μήνες με δυνατότατα παράτασης έως και 6 μήνες προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ( Γιατροί, νοσηλευτικό, βοηθητικό, ΙΔΟΧ, ειδικευόμενοι γιατροί) μεταξύ των μονάδων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ίδια δυνατότητα για  μετακίνηση για 3+6 μήνες  προσωπικού του ΕΚΑΒ δίνεται και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Στην ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότατα παράτασης παραμονής μέχρι τις 30/6/21 των γιατρών που συμπληρώνουν  τα 67 έτη και με βάση το υφιστάμενο καθεστώς συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στο τέλος του έτους.

Στην τροπολογία υπάρχουν μια σειρά διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα με απόφαση του υπ. Υγείας να δεσμευτούν κλίνες, εργαστήρια  ακόμα και νοσοκομεία από τον ιδιωτικό τομέα για τις ανάγκες του ΕΣΥ προφανώς με τις προνομιακές αποζημιώσεις που έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα δέσμευσης τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων και κτιρίων για την αντιμετώπιση περιστατικών covid-19.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn