Τροπολογία για τους εμβολιασμούς, τις θέσεις γιατρών ΜΕΘ, Οφθαλμιατρείο κ.α

Μια τροπολογία που ουσιαστικά περιλαμβάνει διατάξεις ενός νομοσχεδίου κατατέθηκε  στη βουλή στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας με τίτλο “Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις

Ανάμεσα στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη τροπολογία είναι:

  1. Οι διαδικασίες έγκρισης, προμήθειας, διάθεσης καθώς και ο τρόπος διακίνησης κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης φαρμάκων που σχετίζονται με τον εμβολιασμό λόγω covid-19
  2. Η δημιουργία μέσω της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. εθνικού μητρώου εμβολιασμού για τον covid-19 ως υπομητρώο του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών.
  3. Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προγραμματισμού των συνεδριών εμβολιασμού για τον covid-19
  4. Η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εμβολιασμού μέσω της ΓΓΠΣ που περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, τον ΑΜΚΑ, την ημερομηνία εμβολιασμού και το εμβολιαστικό κέντρο. Η ρύθμιση αυτή παραπέμπει έμμεσα στην έκδοση υγειονομικού διαβατηρίου. Ερωτηματικά μπαίνουν για το πώς  μπορεί να διασφαλιστεί η τήρηση και επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν την υγεία του κάθε πολίτη και περιέχονται στο μητρώο.
  5. Η αποδέσμευση του νοσοκομείου Οφθαλμιατρείου από τον Ευαγγελισμό και η συγκρότησή του ως ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο.
  6. Η δυνατότητα να καταλάβουν μόνιμες θέσεις οι επικουρικοί γιατροί που υπηρέτησαν σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ το 2020 μετά από κρίση.
  7. Μια σειρά διατάξεις που αφορούν τον «εθελοντισμό», τις αποδοχές δωρεών κλπ.

Δείτε τη σχετική τροπολογία

 

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn