Η Χαρούλα Μεσίρα σε ενημερωτική ομλία για την ενδοοικογενειακή βία και τα δικαιώματα του παιδιού

Στις 30/09/2020 , η 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών (Θυμάτων Βίας ή και Πολλαπλών Διακρίσεων) του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν από κοινού δράση, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης εκπαιδευτικών και γονέων (Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, αναφορικά με την Ενδοοικογενειακή Βία και τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
Δάσκαλοι και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενημερώθηκαν σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού (τα δικαιώματα, πληροφορίες παραπομπής σε φορείς για θέματα προάσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, κλπ), το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, τις μορφές της, για το ποια μπορεί να είναι τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις της στο παιδί σε σχολικό και διαπροσωπικό επίπεδο, αλλά και τρόπους διαχείρισης τέτοιων περιστατικών από το ίδιο το σχολείο. Επιπλέον, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με όλους τους αρμόδιους φορείς που μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά.
Στην ενημερωτική δράση συμμετείχε το προσωπικό της 10ης ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης): κα Τερζενίδου Αθηνά (Κοινωνική Λειτουργός) και κα Μεσίρα Χαρούλα (Επισκέπτρια Υγείας) και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών (Θυμάτων Βίας ή και Πολλαπλών Διακρίσεων) του Δήμου Λαρισαίων: κα Λιακούλη Βασιλική (Κοινωνική Λειτουργός), κα Ματζίρη Γεωργία (Ψυχολόγος) και κα Τσολάκη Ασπασία (Παιδοψυχολόγος).
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δ.Σ. Γιάννουλης, αφού πρωτίστως λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 και τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Facebook
Twitter
LinkedIn